Pe urmele Turului Ciclist al României (01)


Povești pentru cicloturiști: să începem!

Însoțesc Turul Ciclist al României în caravana presei și mărturisesc că trăiesc o experiență inedită. Iubesc mersul pe bicicletă în toate formele lui și urmăresc de foarte mult timp Turul Franței (Marea Buclă), așa că invitația de a însoți Mica Buclă (știți voi… Bucureștiul – micul Paris…) a fost de nerefuzat.

Suntem o echipă reprezentând Radio România Actualități cu a ei campanie “România Pe Bicicletă” – eu și Cătălin Cîrnu. Cătă – jurnalistul sportiv cu 14 Tururi la activ – scrie zilnic cronica sportivă a fiecărei etape, pe blogul campaniei noastre http://pebicicleta.romania-actualitati.ro . Pe aceeași adresă, dar și aici pe blogul meu, eu mi-am propus să public, tot zilnic, poveștile traseului Turului văzute de un cicloturist, astfel încât orice amator să o poată lua și la propriu și la figurat pe urmele sportivilor profesioniști.

Completează tabloul Geo Bate Șaua  – cunoscutul militant pentru drepturile bibicliștilor și expert în trasee destinate cicloturiștilor – care va face recomandări avizate pentru cei care vor trece pe 2 roți prin aceste zone.

Voi căuta, așadar, povești – locuri, fapte, întâmplări – despre care voi scrie doar după ce voi pedala pe acolo, pe urmele Turului Ciclist și voi vorbi cu oamenii. Programul caravanei este însă unul strâns, cu reguli clare ce trebuie respectate – sunt 70 de vehicule și 230 de persoane – așa că în unele situații voi vedea locurile din mașina  aflată în preajma plutonului, printre cicliști.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: