Pe urmele Turului Ciclist al României (02)


Povești pentru cicloturiști: atunci când viața bate povestea…

Prima zi a Turului – sâmbătă,  4 iunie – a început la ora 09:00 cu proba de contratimp desfășurată pe Bulevardul Mamaia, care urma să stabilească purtătorii celor 6 tricouri distincte pentru prima etapă Constanța – Brăila.

Tricourile sunt: tricolor –  cel mai bun tânăr rutier; albastru – cel mai bun ciclist român; verde – cel mai bun cățărător; roșu – cel mai bun sprinter; alb – cel mai combativ rutier și galben – tricoul liderului (detalii pe http://pebicicleta.romania-actualitati.ro).

Ca urmare, eu și GeoBateȘaua am avut doar o oră și jumătate de pedalat, după proba de contratimp până la plecarea în etapă, timp insuficient pentru a descoperi  povești pentru cicloturiști.

Am rulat puțin – 20 de kilometri până la Năvodari – dar am căștigat enorm : am cunoscut o persoană incredibilă, o cicloturistă solitară din Austria în vârstă de aproape 70 de ani, care parcursese din aprile și până acum  5700 de kilometri prin Europa!!!!!

Am fost impresionați, chiar daca comunicarea  a fost greoaie – noi nu știm austriaca, iar engleza ei era aproape de neînțeles. I-au plăcut România și românii, nu și drumurile noastre, cum era de așteptat. Apoi cam scump cu cazările, chiar dacă cicloturiștii nu sunt pretențioși în această privință.

Am promis că o vom contacta și o vom face, pentru că ni s-a părut o persoană care are multe de spus. Un exemplu pentru femeile de la noi, dar și pentru toți cei care nu au înțeles încă frumusețea cicloturismului.

O puteți vedea în filmulețul de mai jos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: