Pe urmele Turului Ciclist al României (03)


Povești pentru cicloturiști: Mica Buclă învață de la Marea Buclă.

70 de mașini și 230 de persoane – sunt datele caravanei Turului Ciclist al României, care a început sâmbătă, 4 iunie, la Constanța și se va încheia pe 11 iunie la București.

Caravana include tot ce vede spectatorul de pe marginea traseului – sportivi și tehnicieni lor, arbitri, organizatori, ziariști, etc. Totul se petrece în mers, de aceea a fi în caravană este o experiență care chiar merită trăită: sportivii pedalează și își văd de tactica lor, arbitrii avansează și rămân în urmă pentru a urmări tot, echipele cer permisiune pentru alimentare și depanare, ziariștii vor să filmeze, să pozeze și să se documenteze în timp real.  

Un du-te vino care durează 4-5 ore, care se întinde pe câțiva kilometri, aparent haotic, dar aparențele înșeală – totul este făcut de profesioniști.  

Spuneam că totul se petrece în mers: vă puteți închipui o depanare la saboții pe spate făcută în rulaj? Italienii au reușit asta.

Mașina noastră era chiar în spate: am rămas fără cuvinte. Depanatorii și ciclistul de la Friuli rulau cu 40 de km. la oră, dar parcă erau un tot. Reparația a reușit și după 2-3 minute sportivul s-a îndepărtat ca nou. (fotografie realizata de colegul nostru de la Evenimentul Zilei online Adi Dobre)

Este (încă) o lecție din care putem învăța. Poate așa Mica Buclă va ajunge în timp la fel de spectaculoasă ca sora ei mai mare din Franța. Deocamdată organizatorii au prins lecția elicopterului care filmează și transmite live imagini. Și ăsta poate fi un început.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: