Italienii au o lege.


Bucureștiul e parolist, spre bucuria bicicletei mele. S-a ținut de cuvânt și în această toamnă, așa că avem din nou parte de aglomerație, noxe, nervi, blocaje, tot tacâmul. Iar eu cum nu sunt obligat să suport toate acestea, am revenit la bunul obicei de a-mi lăsa mașina în parcare și de a folosi zilnic bicicleta. Vorba ceea: ca să nu te urci pe pereți în trafic, te urci pe bicicletă!

Am găsit și o soluție practică și elegantă pentru bagaje: gentuța dublă, în care stă confortabil până și laptopul. Am renunțat astfel la rucsac, incomod, în opinia mea, pentru cei care aleg bicicleta pentru a merge la serviciu.

Traseul meu spre job are 20 de kilometri dus-întors, parcurși într-o oră și 10 minute. Principiul meu este să ocolesc marile bulevarde, pedalând pe străzi mai puțin circulate. Nu mă grăbesc, dar rulez cu curaj, respect regulile de circulație ca orice vehicul și semnalizez din timp, folosesc cască și ochelari de protecție.

Asta fac eu, în condițiile date. Mă adaptez. Ei bine, aflu că la Roma, 300 de cicliști care vin zilnic, ca și mine, la serviciu, au refuzat să se mai „adapteze” și pur și simplu au depus o plângere la Procuratură, acuzând lipsa de piste rezervate bicicletelor! O știre care m-a bucurat enorm, mai ales că vorbim despre angajații Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), aduși la Roma să lucreze de pe 5 continente. După demersuri mai soft (petiții, scrisori, marșuri) făcute timp de 3 ani, ei cer, acum, o anchetă, întrucât nu se respectă legea care impune crearea pistelor chiar în momentul construcției unui drum sau atunci când el se repară.

Italienii au măcar o lege. Scriu asta în loc de concluzie, așteptând răspunsul Procuraturii de la Roma, care sper că va fi unul corect.

Până atunci, vă spun că pentru mine, mersul cu bicicleta până la serviciu și înapoi acasă, fără alte trasee, aduce săptămânal 100 de kilometri rulați și 6 ore petrecute pe două roți. Adaug plimbările de seară din cursul săptămânii și cursele de antrenament din weekend și cifrele se dublează.

Un răspuns la „Italienii au o lege.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: