Vâlcea Bike Fest: îmi scârțâiau frânele și îmi clănțăneau dinții…


Fișa tehnică: Data: 2 octombrie 2011 | Traseu: Hobby – 21 km. | Categoria: Master (40+) | Locul pe categorie: 16 din 29 | Timp: 01:31:50 ore.

Număr de concurs 138.

Jurnal de cursă:

A fost o cursă incitantă. Nu foarte tehnică, mai degrabă solicitantă. Cel puțin pentru mine.

Traseul Hobby – cu o diferență de nivel de aproape 500 de metri – m-a incitat prin urcările și coborârile lui abrupte, care mi-au adus aminte de maratonul din Valea Jiului. Spuneam și atunci, astfel de curse nu sunt preferatele mele, dar merită din plin să le faci… știți voi… adrenalina…

Și la Vâlcea, primii kilometri (aproape 10) au fost, practic, o urcare continuă, de care au profitat din plin „cățărătorii” și cei antrenați. Ceilalți, mai puțin pregătiți sau poate mai „plinuți”, au tras cât au putut, după care au trecut la salvatorul „push-bike”. Eu unul am încercat să alternez – când pe biclă când pe jos – în ideea de a antrena în mișcare toate grupele de mușchi.

Exact la jumătatea cursei a început coborârea. Și ce coborâre! Foarte abruptă la început, pe un drum forestier „pavat” cu pietre și bolovani de toate formele și mărimile, cu crengi și butuci de lemn pe post de cireașa de pe tort, dar mai ales cu mult, foarte mult praf.

În aceste condiții, nu e de mirare că au început să-mi scârțâie frânele și… să-mi clănțăne dinții… nu de la zdruncinături, vă asigur! Am devenit brusc precaut.

Următoarea coborâre a fost pe asfalt, cam 4 kilometri prin localitate, pantă mare, cu curbe strânse și dese. Sunt convins că pe-acolo s-a rulat cu 70-80 de kilometri la oră, eu n-am îndrăznit însă să depășesc 45.

Ultima porțiune înainte de finish a fost dreaptă, cam 4 kilometri pe strada Știrbei Vodă spre mall. Am luptat umăr la umăr cu numărul 139 (cred că era Adrian Purice), dar am cedat lupta amândoi, de comun acord și am trecut linia ținându-ne de mâini. Numerele 138 și 139 au încheiat cursa pe locurile 16 și 17! Frumos!

 

2 răspunsuri la „Vâlcea Bike Fest: îmi scârțâiau frânele și îmi clănțăneau dinții…”

  1. Felicitari…..sincere…spun asta dupa ce am vazut poze dupa trasee…destul de dificile, mi-as permite eu sa spun, desi nu le am cu bicla….sper totusi ca Valcea sa mai organizeze astfel de evenimente care sa antreneze, vorba lui Bogdan Floares, toata floarea ciclismului din tara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: