Velo-city Global 2012 – de aceea rămân un entuziast…


Curând ne vom urca, din nou, pe biciclete. Unii – puţini, e-adevărat – nici n-au coborât din şa, pedalând şi pe viscol, gheaţă sau şleauri. Alţii – ceva mai mulţi – au ales forme de mişcare de sezon sau au preferat antrenamentele la sală sau acasă. Oricum vom fi traversat această iarnă, un lucru este cert pentru mine: bicicleta va reveni puternic şi va fi chiar vedeta anului 2012!

Aş putea fi acuzat de… prea mult entuziasm. Poate aşa este. Este suficient să-i vezi „în acţiune” pe edilii care se luptă cu o iarnă care, culmea, se încăpăţânează să revină în fiecare an 🙂 … şi brusc renunţi la speranţa ca ei, edilii, să poată face, cu adevărat, din bicicletă un real mijloc alternativ de transport.

Rămân, totuşi, un entuziast, pentru că observ care sunt tendinţele în lume de promovare a bicicletei.

Primesc azi un newsletter de la European Cyclists` Federation (E.C.F.) – o organizaţie care se bucură de sprijinul financiar al Comisiei Europene şi care de aproape 30 de ani promovează mersul pe bicicletă, ca mijloc durabil şi sănătos de transport şi de recreere (E.C.F. a sesizat că provocările pe care le are în faţă nu sunt numai europene, ci la nivel mondial şi crede cu tărie că bicicleta este o soluţie la multe dintre problemele lumii).

Ei bine, în acest newsletter găsesc detalii despre o foarte importantă reuniune ce va avea loc la Vancouver, în Canada, între 26 şi 29 iunie – Velo-city Global 2012 – aşteptată ca „un moment de cotitură” pentru cultura ciclismului.

Nici mai mult, nici mai puțin, Velo-city Global 2012 îşi propune să „stoarcă” minţile şi experienţele unor specialişti din întreaga lume: politicieni, ingineri, urbanişti, arhitecţi, profesori universitari, cercetători, ecologişti, avocaţi, profesori şi reprezentanţi ai industriei. Unii sunt lideri în domeniile lor, alţii sunt experţi şi mulţi sunt vizionari.

Cât mai multe „cycling-friendly cities” – este ceea ce urmăresc acești oameni, iar în această categorie va intra, cu siguranţă, Vancouver. Iată care sunt argumentele care mă fac să rămân, totuşi, un entuziast:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: