Turul Franței #3: Anvers – Huy / UPDATE


Victoria de etapă s-a decis, ieri, așa cum era de așteptat, pe ultima cățărare: atac în forță al spaniolului Joaquin „Purito” Rodriguez (KATUSHA) – primul loc și tricoul de cel mai bun cățărător!

Foto twitter: @puritorodriguez

Purito a fost urmat (orecum surprinzător) de Chris Froome (TEAM SKY), care va îmbrăca, astfel astăzi, tricoul galben și care a avut pe ultimele sute de metri o strategie foarte bună pentru un ciclist de general. „A fost puțin neașteptat”, a recunoscut el pe Twitter.

În clasamentul după 3 etape, Froome are 36 de secunde în fața lui Contador, 01:38 față de Nibali și 01:56 înaintea lui Quintana.

Finishul dramatic al etapei a 3-a a fost pe vârful Mur de Huy, Drumul Capelelor din orașul belgian Huy, cu o urcare de 1,3 km. care a avut o pantă medie de 9,6%, dar cu o porțiune cu înclinare de 19%, chiar pe finish!

O etapă care va rămâne, cu siguranță, în istoria Marii Bucle. Cursa a fost, practic, resetată cu 60 de km. înainte de finish, când a fost neutralizată (încetinită voit de arbitri) și apoi oprită chiar mai bine de 10 minute, după căzături teribile în care au fost implicați zeci de cicliști!

Eu n-am mai văzut așa ceva, se rula în pluton, pe plat, cu 60-70 de km/h, când un rutier s-a dezechilibrat și a urmat nebunia: rutierii din spate au intrat unul în altul și s-au încolăcit la propriu, oameni și biciclete, în jurul unui stâlp de semn rutier de pe margine! Ce imagine terifiantă!
Foto twitter: @grahamwatson10

Între cei implicați – tricoul galben, Fabian Cancellara – care a revenit în cursă, însă cu dureri vizibile. Câteva abandonuri din păcate și răni încă neevaluate – toate acestea vor avea urmări serioase în etapele următoare.

(Posted from WordPress for Windows Phone)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: