Turul Franței #3: Anvers – Huy / UPDATE


Victoria de etapă s-a decis, ieri, așa cum era de așteptat, pe ultima cățărare: atac în forță al spaniolului Joaquin „Purito” Rodriguez (KATUSHA) – primul loc și tricoul de cel mai bun cățărător!

Foto twitter: @puritorodriguez

Purito a fost urmat (orecum surprinzător) de Chris Froome (TEAM SKY), care va îmbrăca, astfel astăzi, tricoul galben și care a avut pe ultimele sute de metri o strategie foarte bună pentru un ciclist de general. „A fost puțin neașteptat”, a recunoscut el pe Twitter.

În clasamentul după 3 etape, Froome are 36 de secunde în fața lui Contador, 01:38 față de Nibali și 01:56 înaintea lui Quintana.

Finishul dramatic al etapei a 3-a a fost pe vârful Mur de Huy, Drumul Capelelor din orașul belgian Huy, cu o urcare de 1,3 km. care a avut o pantă medie de 9,6%, dar cu o porțiune cu înclinare de 19%, chiar pe finish!

O etapă care va rămâne, cu siguranță, în istoria Marii Bucle. Cursa a fost, practic, resetată cu 60 de km. înainte de finish, când a fost neutralizată (încetinită voit de arbitri) și apoi oprită chiar mai bine de 10 minute, după căzături teribile în care au fost implicați zeci de cicliști!

Eu n-am mai văzut așa ceva, se rula în pluton, pe plat, cu 60-70 de km/h, când un rutier s-a dezechilibrat și a urmat nebunia: rutierii din spate au intrat unul în altul și s-au încolăcit la propriu, oameni și biciclete, în jurul unui stâlp de semn rutier de pe margine! Ce imagine terifiantă!
Foto twitter: @grahamwatson10

Între cei implicați – tricoul galben, Fabian Cancellara – care a revenit în cursă, însă cu dureri vizibile. Câteva abandonuri din păcate și răni încă neevaluate – toate acestea vor avea urmări serioase în etapele următoare.

(Posted from WordPress for Windows Phone)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: